fredag 4 september 2015

Plommonsaft

Hej allesammans!
Hos oss i Stockholm har det börjat bli plommonsäsong. Siri och jag är inte sena med att börja plocka plommon. Vi gav oss ut och plockade en hel kasse fylld med plommon och bestämde oss för att göra saft av dem.

Du behöver:
2 kg plommon
12 dl vatten
6 dl socker

Gör såhär:
  1. Skölj plommonen. Dela dem på mitten och avlägsna kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar.
  2. Koka upp plommonen tillsammans med vattnet i en kastrull. Låt koka cirka 30 minuter eller tills plommonbitarna kokat sönder.
  3. Sila saften genom en silduk eller en tunn kökshandduk du lagt i ett durkslag. Låt rinna av i cirka 30 minuter.
  4. Häll tillbaka saften i kastrullen igen och tillsätt sockret. Koka upp och låt koka i några minuter.
  5. Avlägsna det skum som eventuellt har bildats på ytan med en hålslev. Låt saften svalna lite och häll sedan upp den på väl rengjorda, varma flaskor. Förvara i kylen.
  6. Späd saften med vatten till önskad koncentration när den ska serveras.



Baka lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar